Let byrden på dine skuldre

Hold dit stressniveau nede

Derfor skal du holde fast i dit netværk

Undersøgelser har vist, at mennesker med psoriasis har højere risiko for at udvikle angst eller depression. Hvis du føler dig stresset eller deprimeret, fordi du skal leve med psoriasis hver eneste dag, kan der nemt opstå en situation, hvor du trækker dig tilbage fra familie og venner, og hvor du føler, at du skal klare din psoriasis helt alene.

Hvis du er åben og tager dig tid til at forklare dine nærmeste om din psoriasis, kan de bedre give dig den støtte, du har brug for.

Stress og dårlig søvn kan påvirke psoriasis

Hold fast i dit netværk

Det lyder måske som en selvfølge, men ensomhed påvirker både stressniveau og søvn, og begge dele kan forværre patienters oplevelser af symptomer. Hvis du føler dig forlegen over din psoriasis, vil du sikkert forsøge at holde det hemmeligt, og det kan være følelsesmæssigt udmattende. Prøv derfor at fastholde dit netværk, og få dine nærmeste til at støtte dig. Hvis du er åben og tager dig tid til at forklare dine nærmeste om din psoriasis, kan de bedre give dig den støtte, du har brug for. Selvom det kan være grænseoverskridende at lade andre komme tæt på dig, så giver du dem mulighed for at hjælpe dig.
Hvis du har følt dig trist, nedtrykt eller angst i mere end nogle dage, bør du tale med din læge.