Gør op med din stress og angst

Gør op med din stress og angst

Derfor er en positiv indstilling en vigtig del af din psoriasisbehandling

Mange mennesker mener, at der er en sammenhæng mellem stress og deres psoriasis. Forskningsresultater viser også, at stress kan medvirke til, at en person udvikler psoriasis, eller at eksisterende psoriasis forværres.
Det er dog svært at vurdere den specifikke betydning af stress i hvert enkelt tilfælde – det er meget individuelt, og de forskellige grader og årsager til stress påvirker meget forskelligt.

Du skal ikke være bange for at tale med din læge, hvis du oplever stress eller angst.

Ud over den daglige belastning, der er forbundet med et liv med psoriasis, varierer den stress, der kan have betydning for psoriasis, fra personlig krise og alvorlige psykiske traumer til fx arbejds- eller skolerelateret stress.
Håndter din stress

Hvad kan du gøre?

Hvis du mener, at stress spiller en rolle for din psoriasis, skal du tale med din læge. Du kan dog også selv gøre noget for at håndtere situationer, der gør dig utryg. Alt, hvad der kan hjælpe dig til at slappe af, vil også kunne hjælpe dig med at reducere dine stressniveauer. Regelmæssig motion, god søvn og aktiviteter, som f.eks. yoga og tai chi, kan hjælpe dig til at slappe mere af. Du skal ikke være bange for at tale med din læge, hvis du oplever stress eller angst. Lægen kan hjælpe dig med teknikker til stresshåndtering og kan foreslå forskellige aktiviteter, du kan prøve for at kontrollere din stress. Lægen har også mulighed for at henvise dig til relevante specialister.