Vær åben over for venner og familie

Vær åben overfor venner og familie om psoriasis

Fordelene ved at fortælle om psoriasis til familiemedlemmer

Psoriasis kan påvirke dit forhold til venner, familie og kolleger. Ved at være åben og tage dig tid til at forklare om din psoriasis kan du hjælpe dine nærmeste til bedre at forstå de problemer, der er i forbindelse med din sygdom – og på den måde kan du give dem bedre muligheder for at støtte dig.

Sådan kan psoriasis påvirke dit familieliv

Hvis der ikke tages hånd om potentielle problemer, kan psoriasis påvirke dit familieliv på en lang række områder. Det kan f.eks. være den tid, du skal bruge på at smøre dig, manglende lyst til at tage hjemmefra eller forsøg på at undgå offentlige steder – som f.eks. svømmehaller, strande og sportsanlæg – alt dette kan give problemer i fritiden sammen med familien.

Ved at være åben om din psoriasis og tage dig tid til at forklare om den kan du give dine nærmeste mulighed for at støtte dig, så I kan opretholde det gode familieliv.

Der kan stilles ekstra krav til familiemedlemmer, hvis du f.eks. skal have hjælp til at smøre dig med lokalbehandlinger eller rengøring, eller hvis du har behov for ekstra støtte. Du skal derfor tage dig tid til at forklare om din psoriasis og diskutere de udfordringer, som familien eventuelt vil stå overfor.
Familiens støtte er vigtig ved psoriasis

Derfor er familiens støtte så vigtig

Det at få støtte fra familien er uden tvivl meget vigtigt, både fordi det er altafgørende for din livskvalitet, og fordi det kan have betydning for din sygdoms udvikling. Stress kan udløse et udbrud eller forhindre psoriasis i at hele, og derfor er det en god idé, hvis familiemedlemmerne prøver at sætte sig ind i din tilstand og i forhold, der have betydning for dit velbefindende. Selvom gode personlige forhold kan hjælpe dig med at få kontrol over din psoriasis, så behøver din psoriasis ikke vende op og ned på din families livskvalitet.
Ved at være åben om din psoriasis og tage dig tid til at forklare om den kan du give dine nærmeste mulighed for at støtte dig, så I kan opretholde det gode familieliv.