Få det bedre ved at dele dine bekymringer

Få støtte fra din partner til din psoriasis

Støtte fra din partner

Det at få støtte fra din partner har ikke blot betydning for din livskvalitet, men også for udviklingen af din psoriasis. Stress kan udløse et udbrud eller forhindre psoriasis i at hele, og derfor er det vigtigt at gøre sig klart, hvordan psoriasis kan påvirke dit forhold til din partner.
Ved at være åben og prøve at hjælpe din partner til at forstå de problemer, der er i forbindelse med psoriasis, kan du give vedkommende bedre muligheder for at støtte dig.

Uanset hvilke bekymringer du har, skal du huske, at din partner ikke har en chance for at vide, hvordan han eller hun kan hjælpe dig, hvis du ikke fortæller det.

Del dine bekymringer om psoriasis med din partner

Prøv at forklare, hvordan du har det

Uanset hvor tæt du er på en anden person, kan det være svært for din partner præcist at vide, hvad det er, du går igennem. Og du skal huske på, at din partner sikkert også selv er bekymret, når han eller hun ser dig lide, selvom vedkommende ikke kan vise det eller ved, hvordan man bedst kan støtte dig. Du spiller en vigtig rolle i processen ved at forklare dine nærmeste, hvordan du egentlig har det, og hvad du godt kunne tænke dig, de gjorde. Selvom det ikke er så let, så skal du prøve at vælge det rette tidspunkt – og tage jer tid til at lytte til hinanden.
Alle er forskellige, så der kan være mange forskellige problemer, som det kan være godt at få en snak om. Måske du er forlegen ved at vise din hud. Du vil måske gerne have, at din partner husker dig på din behandling eller gør dig opmærksom på et område, der er rødt, som du ikke selv har bemærket. Du kan også få din partner til at smøre dig på steder på kroppen, hvor det kan være svært at komme til.

Lad din partner hjælpe dig

Uanset hvilke bekymringer du har, skal du huske, at din partner ikke har en chance for at vide, hvordan han eller hun kan hjælpe dig, hvis du ikke fortæller dem det. Selvom det kan være svært at åbne sig op, kan du få bedre kontrol over din psoriasis, hvis din partner forstår din situation. Det kan oven i købet være tilfredsstillende for din partner at vide, hvordan vedkommende kan støtte dig – både praktisk og psykisk.