Vær imødekommende overfor din behandling

Vurder fordelene ved behandling af psoriasis

Vurdér fordelene

Uanset hvor positiv du forsøger at være, vil der være tidspunkter, hvor din tilstand får dig til at føle dig stresset, isoleret eller simpelthen træt af det hele. Og når du har det sådan, har du mindst af alt lyst til at skulle følge en streng behandlingsplan.
Hvis du oplever bivirkninger – uanset hvor små de er – tænker du måske på, om det overhovedet er besværet værd at fortsætte med behandlingen. Hvordan træffer du den rigtige beslutning for dig i den situation?

Prøv at se på de mulige fordele ved din behandling i forhold til ulemperne. Mange mennesker beslutter at udsigterne til, at deres symptomer vil blive lindret, er det ekstra arbejde værd.

Hold styr på psoriasissymptomer

Hold styr på dine symptomer

For bedre at kunne vurdere den gavnlige virkning af din behandling på en objektiv måde, kan du prøve at registrere enhver lille ændring, af hvordan din hud ser ud og fornemmes. Hvis du fører dagbog over dine symptomer eller fotograferer dine psoriasispletter, kan det hjælpe dig med at se forbedringer, du ellers ikke ville have opdaget.

Minimér besværet

Du kan også overveje, hvordan du kan minimere besværet. Nogle behandlinger er lettere at håndtere end andre, og du kan spørge din læge, om der findes andre muligheder, som kan minimere besværet for dig. Fx hvis du er træt af alt fedteriet ved din lokalbehandling, kan du måske få et andet lægemiddel, som er lettere at smøre på, og som ikke er så fedtet. Det kan også hjælpe dig, hvis du etablerer en fast rutine omkring påføringen af lægemidlet, hvor du har tid til, at det trænger ind i huden, inden du tager tøj på. Hvis du har mange psoriasispletter, der skal behandles, kan du sidde eller stå på et gammelt håndklæde eller lagen, så det ikke tager så lang tid at rydde op bagefter.
Måske du skulle prøve at se på din psoriasisbehandling fra en anden vinkel. Prøv at veje de mulige fordele ved din behandling op mod ulemperne. Hvis du konkluderer, at din nuværende behandling ikke er ulemperne værd, bør du spørge din læge, om ikke der findes andre muligheder for dig.