Psoriasis – vid, hvad du er oppe imod

Psoriasis og livskvalitet

Hvad du kan forvente af din psoriasisbehandling

Psoriasis kan påvirke mange aspekter af dit liv, og det er kun menneskeligt at ønske, at du kunne få sygdommen til at forsvinde for altid. Der findes desværre stadig ingen behandling, som kan helbrede psoriasis eller få det til at forsvinde for altid.
Når du først har fået psoriasis, må du forvente, at det jævnligt vil vise sig resten af dit liv. Den tid, der går mellem udbrud, varierer dog fra person til person. For nogle mennesker kan psoriasispletterne forsvinde i uger, måneder eller endda år. Andre mennesker har altid læsioner.

Indvirkningen af psoriasis på din livskvalitet

Forskning viser, at mange føler sig dårligt til mode under psoriasisudbrud og endda ubevidst undgår en række aktiviteter, som f.eks. at gå i motionscenter eller svømmehal, at have sex, at bære kortærmede skjorter eller at deltage i sociale arrangementer.

Lægemidler er ikke så effektive, hvis de ikke bruges efter anvisningerne.

Hvordan kan du håndtere psoriasis? Nogle mennesker med psoriasis føler sig forlegne, er i dårligt humør, er deprimerede eller er flove over deres sygdom, og sådanne følelser kan gøre livet vanskeligere. Psoriasis kan med andre ord have en betydelig indvirkning på din livskvalitet og dit velbefindende.

Følg behandlingsanvisningerne

At følge behandlingsanvisningerne er én metode til at reducere indvirkningen af psoriasis. Det lyder måske indlysende, men forskere har konstateret, at mange mennesker, der har fået ordineret et lægemiddel mod psoriasis, ikke bruger det efter anvisningerne. Lægemidler er ikke så effektive, hvis de ikke bruges efter anvisningerne. Du bør derfor bruge lidt tid på at forstå, hvordan dit lægemiddel anvendes, hvordan det virker, og hvor hurtigt du kan forvente at opleve forbedringer.
Det giver dig et bedre udgangspunkt, når du skal tale med din læge, og det kan hjælpe jer begge med at holde øje med din psoriasis og effektiviteten af den behandling, som lægen har ordineret til dig.

Hvordan kan du håndtere psoriasis?

Selvom du gør dit bedste for at følge lægens anvisninger, er det ikke altid nok til at imødegå alle konsekvenser af din psoriasis. Her på QualityCare™ kan du finde gode råd om, hvordan du bedre kan håndtere de sociale og psykologiske konsekvenser af et liv med psoriasis. Søg efter artikler om spørgsmål, der er relevante for dig.