Hav fokus på din behandling

Tips til at følge effekten af psoriasisbehandlingen

Tips til at følge effekten af din behandling

Det kan tage et stykke tid, før du begynder at se effekten af visse behandlingsformer. Desværre tror nogle mennesker fejlagtigt, at behandlingen ikke virker, og derfor stopper de med at bruge lægemidlet, som lægen har ordineret. Så det er vigtigt, at du følger fremskridtet i din behandling og bliver ved med at involvere lægen. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Disse tips kan hjælpe dig på vej:

Bestil tid til det næste lægebesøg

Det er en god idé at bestille tid til den næste konsultation hos lægen. Det giver dig mulighed for at tale om, hvordan det er gået og for at diskutere, hvordan behandlingen virker for dig.

Prøv at føre dagbog

Måske kan det hjælpe dig at føre dagbog. Du kan notere, hvordan din dag har været, og hvordan du har haft det. Du kan også notere, hvad du har spist, og om du har haft udbrud – det kan hjælpe dig med at lære de faktorer, der udløser psoriasis hos dig, at kende.

Hvis du omhyggeligt noterer fremskridt, kan det hjælpe dig til at forstå, hvordan behandlingen virker på dig.

Tips til at følge om behandlingen virker

Tag billeder

For at følge effekten af din behandling af din psoriasis, kan du tage et billede af dine læsioner/psoriasispletter, inden du begynder på en ny behandling. Tag et nyt billede efter nogle uger og igen efter to måneder, så kan du tydeligt se effekten af behandlingen.

Bliv ved med at søge information

Når du har været hos lægen, er det en god idé at fortsætte med at søge så meget information som muligt om psoriasis. Mere information kan hjælpe dig med at få kontrol over din psoriasis og give dig tips og råd i denne proces. Men du skal huske på, at der kan være ukorrekte informationer på internettet, så du bør altid dobbelttjekke det, du læser, med din læge. Hvis du omhyggeligt noterer fremskridt, kan det hjælpe dig til at forstå, hvordan behandlingen virker for dig. Det kan også hjælpe dig med at tale med lægen om ting, der bekymrer dig. Alle er forskellige, men forhåbentlig kan disse teknikker være en inspiration for dig og hjælpe dig med at få bedre kontrol over din psoriasis.