Kør din psoriasis ind på et sidespor

Sådan undgår du almindelige udløsere

Sådan undgår du nogle almindelige udløsere

Selv om psoriasis endnu ikke kan helbredes helt, er der – ud over de mange behandlingsmuligheder – nogle enkle livsstilsråd, der kan hjælpe dig med at minimere ubehaget.

Hold en sund vægt

De fleste videnskabelige undersøgelser viser ikke en klar forbindelse mellem kost og psoriasis eller psoriasisgigt. Hvis man har psoriasis, anbefaler lægerne generelt, at man spiser en varieret kost, der minimerer risikoen for hjertesygdom, diabetes og andre relaterede helbredsproblemer. Overvægtige personer har større risiko for at få invers psoriasis – psoriasis i hudfolderne – som kan være særligt smertefuldt og ubehageligt.
At holde en normal vægt gavner både dit fysiske og psykiske velbefindende og kan være med til at minimere risikoen for at udvikle fx diabetes og hjertesygdom.

Med den rette behandling og kendskab til, hvad der forværrer din psoriasis, kan det lade sig gøre at få kontrol over symptomerne og leve et normalt og behageligt liv

Udløsere - kost og psoriasis

Moderat alkoholforbrug

Et stort alkoholforbrug kan udløse psoriasis. Derfor kan det være en god idé hvis du holder øje med dit alkoholforbrug, og holder igen med at drikke for meget.

Prøv at undgå rygning

Rygning kan også udløse psoriasis. Forskning tyder på, at pustuløs psoriasis på hænder og fødder optræder hyppigere hos personer, der ryger eller er tidligere rygere. Selv om der ikke er bevis for, at rygning forårsager psoriasis, tyder undersøgelser på, at der kan være en forbindelse mellem rygning og udvikling af alvorlig psoriasis. Psoriasis er en kronisk hudsygdom, men med den rette behandling og kendskab til de ting, der forværrer din psoriasis, kan det lade sig gøre at få kontrol over symptomerne og leve et normalt og behageligt liv.