Håndtér din psoriasis i ansigtet

Psoriasis I ansigtet

Håndtér din tilstand med nogle enkle teknikker

Psoriasis i ansigtet er ikke så almindeligt som psoriasis på kroppen eller i hårbunden. Det rammer oftest øjenbryn, panden og hårgrænsen.

Hvad du kan gøre

Ud over lægeordinerede lægemidler til psoriasis i ansigtet findes der en række enkle teknikker og forebyggende foranstaltninger, der kan hjælpe dig med at få kontrol over din psoriasis. Anvend altid hudplejeprodukter udviklet til følsom hud. Anvend en elektrisk barbermaskine, fordi den er mere nænsom mod huden end en skraber. Når du tørrer dig, skal du vænne dig til at duppe huden i stedet for at gnide. Brug derefter fugtighedscreme, når du har tørret dig.

Pleje af din hud året rundt

Huden i ansigtet er sart, og under et psoriasisudbrud bliver den mere følsom over for vejret end normalt samt dårligere til at tilpasse sig til temperaturændringer. Vind og regn om efteråret og om vinteren kan udtørre huden, så det er en god idé at påsmøre en beskyttende creme i ansigtet, inden du går ud, samt at have hætte eller tørklæde på.

Anvend altid ikke-irriterende, milde hudplejeprodukter specielt udviklet til følsom hud.

Varme og sollys om efteråret og om sommeren kan også forværre tilstanden, så undgå direkte sollys, når solen skinner kraftigt, så du undgår at blive solskoldet. Beskyt dig med en passende solcreme – helst en solblokker til ansigtet – især under et udbrud.
Medmindre du har et psoriasisudbrud, kan sollys i moderate mængder hjælpe med at hele dine psoriasispletter.